On arrival kamp - verslag
August 28, 2023 13:44

Wist je dat Japanners hun respect en in de woorden steken die ze zeggen, dus jij kan ook van jouw broer verwachten dat hij tegen jou Slaap wel, Sir zegt? 

Wie weet dat 62,5% van Argentijnen hebben in hun gezinsgeschiedenis een Italiaan? 

Wist je dat veel Walen beter Nederlands dan Engels kunnen spreken dan we soms wel denken?

Dat heb ik allemaal van de internationale studenten geleerd toen ik met ze 's Avonds babbelde op de On arrival kamp. Best wel interessant, toch?
En dat was niet het enige leerzame moment van de voorbije zes dagen die we in De Brink dichtbij Herentals...

Het kamp zat vol met intensieve presentaties en workshops voor de studenten over communicatie, het Vlaamse schoolsysteem, dankbaarheid, counseling van het YFU kantoor en bovenal met veel Nederlandse lessen. Iedereen is benieuwd naar hoe dit jaar wordt en hoe goed ze de Vlaamse taal onder de knie zullen krijgen.

Na de laatste sessie op zondag hebben we nog een lekkere bbq gehad, allemaal samen, want ook alle gastgezinnen waren er om hun nieuwe gastdochters en -zoons op te halen.
Bedankt aan de bbq mannen die het mogelijk hebben gemaakt!

Het on arrival kamp is zo waardevol, het is heel belangrijk dat we dit doen.

De studenten voelen zich beter als ze weten dat ze niet alleen in deze situatie zijn! Daarom brengen we ze samen aan het begin van het hele jaar. De vrijwilligers organiseren het samen, zodat iedereen zich veilig, comfortabel en gerespecteerd voelt! Wij zijn er voor elkaar en we weten dat we van elkaar kunnen leren. Het maakt niet uit hoe oud iedereen is, ik leer ook graag van een tiener, omdat ze een unieke blik op het leven hebben.
Kom je volgende keer mee om nog eens terug te denken aan jouw uitwisseling? Jouw ervaring is zeer waardevol voor deze jonge ontdekkingsreizigers. En ook jij kan tijdens zo'n kamp iets bijleren?

Laat het maar weten!

Dankjewel allemaal, Justýna