Wie?

Elk jaar komen verschillende internationale studenten naar Vlaanderen. Ze komen van over de hele wereld naar hier om het land van ‘Belgian waffles and chocolate’ te ontdekken. De YFU studenten zijn jongeren tussen 15 en 18 jaar, die gemotiveerd zijn om hun wereldbeeld te verbreden door zichzelf in een andere cultuur onder te dompelen. Door deel uit te maken van een nieuw gezin, hopen ze een beter beeld te verkrijgen van een andere cultuur. Ze wensen in hun gastland levenslange relaties op te bouwen met hun nieuwe vrienden en (gast)familie.

De studenten komen midden augustus aan en verblijven in Vlaanderen gedurende 3 maanden tot een volledig schooljaar. De jongeren gaan, net zoals hun Vlaamse leeftijdsgenoten, naar de middelbare school in de buurt van hun gastgezin. Sommige deelnemers spreken al een mondje Nederlands voor ze hier toekomen, voornamelijk Waalse studenten, maar de meesten beginnen pas na hun aankomst de taal te leren. We vragen wel dat alle studenten minstens over een basiskennis Engels beschikken, zodat de eerste communicatie in het Engels kan gebeuren.

Wide 3075 france 2018 stud happybighug  2

Profielen studenten 2020 en 2021

 De zoektocht naar gastgezinnen voor onze winterstudenten is van start gegaan. Hun profielen vindt u hier terug. 

Cropped actual photo

Ruth uit Australië

geplaatst

Ruth woont met haar ouders en twee zussen op een boerderij. De familie doet veel dingen samen zoals koken en eten, hardlopen en films kijken. Ruth is gewoon om thuis een handje toe te steken. Haar vrienden vinden haar slim en ijverig, praatgraag en behulpzaam. Ze schildert en tekent graag en houdt van lezen en schrijven, maar is niet zo gek op computers en elektronica. Ze brengt zeker haar schetsboek mee op uitwisseling en hoopt hier ook aan hockey te kunnen doen, of een nieuwe sport te ontdekken met haar gastgezin. Ruth hoopt hier meer onafhankelijk te worden en haar mannetje te leren staan in een nieuwe omgeving.

Bekijk hier haar volledige dossier

Cropped 6cc7b9cf 6ddb 42a8 b5cc 4da3fcd2e80e

Amitis uit Oostenrijk

Winter semester

Amitis hoopt later journaliste te worden en houdt van geschiedenis en aardrijkskunde omdat ze daarin andere landen leert kennen. Ze is sportief, zwemt en loopt en zou tijdens haar uitwisseling graag leren zeilen. Amitis geeft huiswerkbegeleiding aan vluchtelingenkinderen. Amitis is recht voor de raap en eerlijk, maar wel beleefd. Ze werkt graag volgens een plan en naar een doel. Als ontspanning en om haar creativiteit los te laten, bakt en versiert ze graag cakes en taarten. Samen met haar papa volgt ze elke week voetbalclub Borussia Dortmund. Met haar mama kijkt ze naar quizprogramma’s, want ze blijft graag op de hoogte van de actualiteit en wil haar kennis daarover testen.

Lees hier haar volledige profiel

Cropped whatsapp image 2020 02 13 at 12.52.52 pm

Norman uit Mexico

Winter semester

Norman is een straffe rugby speler, die zijn staat heeft vertegenwoordigd op de nationale olympische spelen. Hij zou graag verder spelen in Vlaanderen en zich ook later via een beurs op een buitenlandse universiteit verder bekwamen in zijn spel. Hij speelt ook graag (een beetje teveel zegt hij zelf) computer games. Een uitstapje naar een pretpark kan hem altijd bekoren, maar hij trekt ook graag de vrije natuur in. Hij wil zich helemaal onderdompelen in de Belgische cultuur en tradities en hoopt ons land te kunnen ontdekken samen met zijn gastgezin, te groeien als persoon en de nieuwe kennis te delen met zijn vrienden en familie in Mexico.

Lees hier zijn volledige profiel!

Cropped fullsizeoutput 4b7

Catalina uit Chili

Winter semester

Cata ziet zichzelf als een charismatisch iemand, met gevoel voor humor, die zich snel integreert in verschillende middens en graag onder vrienden is, maar ook thuisblijven waardeert. Na haar uitwisseling wil ze aan de universiteit gaan studeren voor scheikundig ingenieur, dus is het niet vreemd dat ze wiskunde en chemie haar favoriete vakken noemt!

Ze speelt al tien jaar drums en gitaar en zou dat graag verderzetten in Vlaanderen. Ze wil ook graag terug gaan sporten: basket of hockey of iets nieuws.

Bekijk hier haar volledige dossier

Cropped 0583861d 0b91 462c 9b97 17019e66a262

Lethiwe uit Zuid-Afrika

Winter trimester

Deze dame kan volgens een vriendin “de kamer opfleuren met haar lach”, hoewel ze ook gereserveerd en rustig is. Ze heeft een eigen gevoel voor humor en weet goed wat ze wil. Lethiwe is graag buiten, ze skate graag, en ze uit haar creativiteit met schilderen, fotograferen en het maken van filmpjes. Ze wandelt graag een museum binnen en dwaalt door een stad om ze te ontdekken. Op school zet ze zich in voor het klimaat en leert ze Koreaans. Met haar familie eten ze graag en veel en ze hoopt met haar gastgezin de activiteiten te delen die zij graag doen.

Bekijk hier haar volledige dossier

Cropped whatsapp image 2020 01 30 at 20.52.15

Constanza uit Uruguay

Winter student jaar - optie muziek (Cello) - Regio Evergem

Conti speelt cello in het Nationaal Jeugdorkest en woont daarvoor tijdens de week in de hoofdstad bij haar twee oudere broers die daar studeren. Ze wil producer van muziekshows worden. Ze danst ook graag, is heel energiek en probeert steeds weer nieuwe dingen uit, sporten maar ook gerechten. Al is ze zelf geen echte chef, ze wil wel graag Belgisch eten leren klaarmaken. Ze komt uit een groot gezin en heeft daardoor graag mensen om zich heen.

Bekijk hier haar volledige dossier

Bekijk hier haar muziektalent