Wie zijn onze studenten?

Elk jaar komen verschillende internationale studenten naar Vlaanderen. Ze komen van over de hele wereld naar hier om het land van ‘Belgian waffles and chocolate’ te ontdekken. De YFU studenten zijn jongeren tussen 15 en 18 jaar, die gemotiveerd zijn om hun wereldbeeld te verbreden door zichzelf in een andere cultuur onder te dompelen. Door deel uit te maken van een nieuw gezin, hopen ze een beter beeld te verkrijgen van een andere cultuur. Ze wensen in hun gastland levenslange relaties op te bouwen met hun nieuwe vrienden en (gast)familie.

De studenten komen midden augustus aan en verblijven in Vlaanderen gedurende 3 maanden tot een volledig schooljaar. De jongeren gaan, net zoals hun Vlaamse leeftijdsgenoten, naar de middelbare school in de buurt van hun gastgezin. Sommige deelnemers spreken al een mondje Nederlands voor ze hier toekomen, voornamelijk Waalse studenten, maar de meesten beginnen pas na hun aankomst de taal te leren. We vragen wel dat alle studenten minstens over een basiskennis Engels beschikken, zodat de eerste communicatie in het Engels kan gebeuren.

Minou zoekt een kunstschool en gastgezin in de buurt!

Minou | 17 jaar | Oostenrijk | jaarprogramma

Warm artistiek gezin gezocht met bed vrij en plekje aan tafel voor de 17-jarige Minou uit Oostenrijk die dol is op muziek luisteren en paardrijden. Ze werkt graag met keramiek en metaal en speelt harp. Ze is breeddenkend en gesteld op harmonie. 

Minou komt voor een schooljaar in Vlaanderen studeren in een kunsthumaniora. Zij is uniek en hoopt veel nieuwe vrienden te maken Studiekosten en zakgeld zijn betaald door haar eigen ouders, jullie zorgen voor bed en eten, aandacht, wegwijs maken in hoe wij leven en Nederlands leren.

Jongeren aan het woord

"My first two months here in Belgium have been incredible, everyday is a new adventure and I've fallen in love with this country!"

Erin uit Australië

"In Belgium I've learned how I have to communicate without languages, actually I can't speak English and Dutch gluently."

Ryota uit Japan

Profielen studenten 2024-2025

 De zoektocht naar gastgezinnen voor onze studenten is van start gegaan. Hun profielen vindt u hier terug. 

Onze nieuwsberichten in jouw mailbox?

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief betreft de gastgezinnen zoektocht en mis de komende infosessies niet, ontvang de nieuwste profielen, lees verhalen en ervaringen en blijf op de hoogte van de voortgang van onze plaatsingen.

Ontvang de nieuwsbrief