Wie?

Elk jaar komen verschillende internationale studenten naar Vlaanderen. Ze komen van over de hele wereld naar hier om het land van ‘Belgian waffles and chocolate’ te ontdekken. De YFU studenten zijn jongeren tussen 15 en 18 jaar, die gemotiveerd zijn om hun wereldbeeld te verbreden door zichzelf in een andere cultuur onder te dompelen. Door deel uit te maken van een nieuw gezin, hopen ze een beter beeld te verkrijgen van een andere cultuur. Ze wensen in hun gastland levenslange relaties op te bouwen met hun nieuwe vrienden en (gast)familie.

De studenten komen midden augustus aan en verblijven in Vlaanderen gedurende 3 maanden tot een volledig schooljaar. De jongeren gaan, net zoals hun Vlaamse leeftijdsgenoten, naar de middelbare school in de buurt van hun gastgezin. Sommige deelnemers spreken al een mondje Nederlands voor ze hier toekomen, voornamelijk Waalse studenten, maar de meesten beginnen pas na hun aankomst de taal te leren. We vragen wel dat alle studenten minstens over een basiskennis Engels beschikken, zodat de eerste communicatie in het Engels kan gebeuren.

Wide 3075 france 2018 stud happybighug  2

Profielen studenten 2020

Vanaf begin maart zullen de eerste profielen van de zomerstudenten van 2020 hier te vinden zijn. 

Cropped josefina photo

Josefina uit Chili

Josefina is respectvol en aanvaardt anderen zoals ze zijn. Ze is niet bang om haar mening te delen met anderen en durft voor zichzelf op te komen. Ze is makkelijk in de omgang en houdt ervan om zich creatief te uiten. Ze heeft het soms moeilijk om uit haar comfortzone te komen, maar daar werkt ze aan. Josefina heeft een passie voor muziek en zingt graag. In haar vrije tijd leest ze boeken over mode, ontwerpt en tekent ze.  Daarnaast traint ze voor triatlons omdat ze graag haar persoonlijke grenzen aftast.  Later wil ze graag mode studeren in het buitenland.

Lees haar volledige profiel hier! 

Bekijk haar introductievideo

Kim uit Oostenrijk

Binnenkort online

Cropped whatsapp image 2020 03 26 at 15.57.00

Ingrid uit Paraguay

In optie

Ingrid omschrijft zichzelf als een extrovert en vriendelijk iemand. Ze is een goede luisteraar en open-minded. Haar vrienden omschrijven haar als een sociaal en geïnteresseerd persoon. In haar vrije tijd kijkt ze series of films en spreekt ze af met haar vrienden. Ze houdt ook van lezen en shoppen. Als verjaardagscadeau namen haar ouders haar mee op reis doorheen Europa voor twee weken. Tijdens het bezoeken van verschillende landen ontdekte ze dat ze reizen echt te gek vindt. Vooral het ontdekken van al de verschillende culturen intrigeerde haar. Daarom dat ze zich nu graag wat langer onderdompelt in een vreemde cultuur. Door middel van deze uitwisseling wil ze aan haar ouders en aan haarzelf tonen dat ze zelfstandig kan zijn en wil ze groeien als persoon.

Bekijk hier haar volledige dossier

Bekijk hier aan introductievideo
Cropped jachym

Jáchym uit Tsjechië

Geplaatst!

Jáchym is een sociaal, gedreven en extravert persoon.Hij is een vlotte prater zodoende is zijn passie ook om steeds nieuwe talen te leren. Hij houdt ervan om tijdens zijn reizen nieuwe culturen en mensen te leren kennen en doet dit het liefst in de plaatselijke taal. Hij heeft dan ook totaal geen problemen met nieuwe contacten leggen. Zijn vrienden omschrijven hem als zeer zelfredzaam, iemand die geen hulp zal vragen bij problemen die hij zelf ook kan oplossen. Maar het meest indrukwekkend aan hun vriend vinden ze zijn leervermogen wanneer hij besluit iets te willen leren. Zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid zijn dan heel bijzonder. Hij kijkt er al enorm naar uit om zich het Nederlands eigen te maken. Verder houdt hij ook van sporten zoals basketbal, fietsen, skiën, zwemmen en sinds kort ook streetball. Later droomt hij van een job in de politiek of als diplomaat.

Bekijk hier zijn volledige dossier

Bekijk zijn introductievideo
Cropped laura

Laura uit Estland

Geplaatst!

Laura is een creatief en sociaal meisje dat soms ook even me-time nodig heeft. Ze vindt het geweldig om haar vrienden en familie aan het lachen te brengen. Laura staat altijd klaar voor iedereen en is een goede luisteraar. Ze zet zich in voor activiteiten binnen en buiten haar school. Deze maken haar tot wie ze is en helpen haar te groeien als persoon. Ze is een harde werker en bezige bij. Verder geniet ze ervan om bij haar vrienden te zijn. Haar vrienden omschrijven haar als een sociaal en grappig meisje die alles en iedereen in haar omgeving waardeert. Soms kan ze een beetje verlegen zijn wanneer ze nieuwe mensen ontmoet. In haar vrije tijd houdt ze enorm van volleyballen. Deze sport is belangrijk voor heel haar gezin. Haar creativiteit ontplooit ze in acteren, dansen, schrijven en tekenen.

Bekijk hier haar volledige dossier

Cropped clara

Clara uit Wallonië

Geplaatst!

Clara is een sociaal meisje dat van buitenactiviteiten houdt maar evenzeer graag rustig thuis tijd doorbrengt met haar gezin. Ze houdt van lachen en praten met familie en vrienden. In het begin kan ze soms wat verlegen zijn maar eens ze zich thuis voelt, zal ze volledig zichzelf zijn. Haar grote passie is ballet en moderne dans. Deze beoefent ze al 10 jaar aan het conservatorium. Haar vriendin omschrijft haar als een heel goede maar bescheiden danseres. Clara is iemand die altijd haar uiterste best zal doen ook wanneer ze weet dat het niet makkelijk zal zijn. Verder houdt ze van shoppen, wandelen in de natuur, samen koken en heeft ze een passie voor DIY. Van iets ouds zelf iets nieuws maken, vindt ze geweldig. Wat ze later wil worden, weet ze nog niet aangezien ze zoveel dromen heeft die ze niet in één job kan stoppen.

Bekijk hier haar volledige dossier

Bekijk hier haar introductievideo
Cropped yana

Yana uit Bulgarije

Geplaatst!

Yana is een veelzijdig persoon die houdt van spannende avonturen en opzoek gaat naar levensveranderende ervaringen. Ze is nieuwsgierig, streeft ernaar om de wereld te zien en bij te leren. Haar vrienden zouden haar omschrijven als een meisje vol energie dat nooit opgeeft. Verder vermijdt ze conflicten en streeft ze ernaar om altijd haar best te doen. Haar beste vrienden houden van haar omdat ze humor heeft. Ze kan erg verlegen zijn in het begin, maar ze heeft enkel een beetje tijd nodig om open te bloeien. Daarnaast heeft ze ook een liefde voor dieren. Of het nu een kat, hond of tarantulas; ze houdt van alle dieren. Yana studeert Advertising Graphics aan een kunstacademie. Later zou ze graag Interieur & Design studeren in Italië.


Lees haar volledige dossier hier

Bekijk haar introductievideo
Cropped rocio profielfoto

Rocio uit Argentinië

Geplaatst!

Rocio is een zeer actief, emotioneel en vriendelijk persoon. Waar ze ook heen gaat, ze probeert altijd nieuwe vrienden te maken. Rocio is een beetje verlegen, maar als het over onderwerpen gaat die ze leuk vindt, is ze zeer spraakzaam en gepassioneerd. Een harde werker die altijd alles op de beste en correcte manier wil doen. Rocio is competitief maar verliest ze een keer, gaat ze dit altijd kunnen accepteren. Verder kijkt ze graag naar superheldenfilms met haar vader in het weekend. Haar grootste passie is dansen; ze volgt al jaren urban dance. Later wenst ze samen met haar vader te werken. 

Lees haar volledige profiel hier

Bekijk haar introductievideo
Cropped siri

Siri uit Zweden

Geplaatst!

Siri is een vrolijk en extravert persoon. Ze reist graag samen met haar gezin tijdens de schoolvakanties. Aangezien de milieuproblematiek hen nauw aan het hart ligt, reizen ze zoveel mogelijk met de trein. Lange wandelingen in de prachtige bossen rond Stockholm is ook een favoriete gezinsactiviteit. De laatste jaren heeft Siri veel tijd besteed aan haar studies omdat ze ervan droomt om zich als advocaat te kunnen inzetten voor de rechten van de mens. Op school amuseert Siri zich met haar vele vrienden. Na school gaan ze graag op café, naar de bioscoop of gewoon lekker koken bij iemand thuis. Wanneer ze tijd voor zichzelf heeft, verliest ze zich graag in een boek. Siri houdt enorm van dieren en heeft ook een konijnjte maar kan omwille van haar allergie enkel buiten met dieren omgaan. Twee jaar geleden heeft ze de geweldige ervaring beleefd van zelf op uitwisseling naar Frankrijk te gaan. Daarom is ze heel dankbaar dat ze dit jaar als intern op het YFU kantoor het team kan komen versterken. Haar gastgezin woont dan ook het liefst in Mechelen of omstreken.

Bekijk hier haar volledige dossier

Cropped laura2

Laura uit Finland

Geplaatst!

Laura is een kalme en positieve meid. Ze kan met iedereen overweg en ze heeft respect voor al de mooie mensen in haar leven. Verder is ze naar eigen zeggen altijd in een goede stemming, loyaal en doet ze altijd wat ze belooft. Haar vrienden omschrijven haar als een eerlijk, behulpzaam en hardwerkend persoon. Haar grote passie is cheerleaden waar ze ook veel van haar vrije tijd aan besteed. Sinds een jaar coacht ze jongere atleten in haar club. Door deze ervaring is ze verantwoordelijker geworden. Tijdens haar uitwisseling hoopt ze nieuwe activiteiten te kunnen uitproberen en actief deel te nemen aan de activiteiten van haar gastgezin. Sinds haar gezin gastgezin geworden is, droomt ze ervan om zelf op uitwisseling te gaan. Ze heeft al vele landen bezocht en wil na haar studies de wereld verder gaan verkennen.

Bekijk hier haar volledige dossier

Bekijk hier haar introductievideo
Cropped constantin foto

Constantin uit Moldavië

Geplaatst!

Constantin is een actieve jongen, hij houdt van sporten. Een van zijn favoriete bezigheden is basketbal, hij speelt dit met zijn vrienden. Maar zijn mooiste momenten vind hij samen koken met zijn familie. Wandelen,luisteren naar muziek en naar de bioscoop gaan, doet hij ook ontzettend graag. Zijn favoriete genre is komedie. Zijn vrienden beschrijven hem als een slimme, nieuwsgierige jongen en een echte vriend. De twee waarden die hij en zijn familie heel belangrijk vinden zijn vertrouwen en oprechtheid. Deze twee waarden helpen hem om een sterke relatie te creëren. Hij droom ervan om later zijn eigen restaurant te openen.

Lees hier zijn volledige profiel

Bekijk zijn introductievideo
Cropped gerardo photo

Gerardo uit Mexico

Geplaatst!

Gerardo omschrijft zichzelf als een analytisch persoon die altijd nadenkt over de mogelijke uitkomsten van zijn acties. Daarnaast is hij gevoelig en luistert graag naar anderen. Hij is erg direct in zijn communicatie en let daarbij op dat hij niemand kwetst. Hij is grappig en een goed gesprek met hem voeren is altijd mogelijk. Hij is gericht op feiten en is niet iemand die zich makkelijk door anderen laat beïnvloeden. In het weekend verkiezen hij en zijn familie om uit eten te gaan of naar de bioscoop te gaan. Daarnaast gaat hij graag uit met zijn vrienden en houdt hij van plezier maken. Zijn doelstelling is om later zijn eigen bedrijf op te richten.

Lees zijn volledige profiel hier! 

Bekijk zijn introductievideo
Cropped img 6525

Misaki uit Japan

Geplaatst!

Misaki is een positieve en vrolijke meid. Overeenkomen met iedereen is geen probleem voor haar. Haar vrienden omschrijven haar als een harde werker met een zachte en vriendelijke persoonlijkheid. Ze lacht graag en is zo goed als altijd goedgezind. Ze is omringd door een grote vriendengroep. Door haar positieve ingesteldheid kan ze grote problemen makkelijk overwinnen. Ze is erg attent. Als ze mensen ziet die hulp nodig hebben of in de problemen zitten, vindt ze het normaal om te helpen. Wiskunde doet ze erg graag en ze amuseert zich met wiskundige probleemstellingen. Verder speelt ze ook graag piano en volleybal.

Bekijk hier haar volledige profiel

Bekijk haar introductievideo
Cropped photo theo1

Theo uit Wallonië

Geplaatst!

Theo omschrijft zichzelf als groot, geduldig en dapper. Hij gaat twee avonden per week naar de atletiekclub. Op zaterdag gaat hij naar de scouts waar hij al van zijn zesde lid van is. Momenteel volgt hij een opleiding tot animator. Volgens zijn vrienden is hij discreet, verlegen en een jongen waar je op kan rekenen. Tijdens zijn uitwisseling hoopt hij zijn Nederlands goed te kunnen verbeteren, nieuwe mensen te ontmoeten en de prachtige steden van Vlaanderen te ontdekken.

Bekijk zijn volledige profiel hier

Bekijk zijn introductievideo
Cropped alix

Alix uit Wallonië

Geplaatst!

Alix is een extraverte meid die graag tijd doorbrengt met haar familie en vrienden. Ze vindt zichzelf een goed geluimd en rustig meisje. Ze houdt van sporten en is dan ook fysiek heel actief. Vooral tennis, badminton en fietsen vindt ze tof. Ze is al vele jaren actief bij de plaatselijke jeugdbeweging waar ze graag spelletjes speelt met haar vrienden. Alix gaat elk jaar mee op kamp. Haar vrienden omschrijven haar als een leuk, grappig en vriendelijk meisje dat soms een beetje eigenwijs kan zijn. Ze kijkt ernaar uit om nieuwe mensen te ontmoeten en haar Nederlands te verbeteren. Verder houdt ze van reizen, honden, sporten en samen koken en bakken met haar gezin. Alix is een lekkerbek die alles lust maar toch vooral gek is op pasta.

Bekijk hier haar volledige dossier

Bekijk haar introductievideo
Cropped ana

Ana uit Venezuela

Geplaatst!

Ana is een heel actief, grappig, sociaal en vriendelijk persoon. Ze kan wat verlegen zijn maar vanaf het moment dat ze nieuwe mensen vertrouwd, is ze heel open en sociaal. Ze houdt enorm van koken, vooral dan van de desserten. Ook brengt ze heel graag tijd door met haar vrienden en deze omschrijven Ana als een perfectionistisch, respectvol en verantwoordelijk meisje. Ana geeft veel om de mensen die belangrijk zijn voor haar. Ze is dol op fashion en shoppen. Ana is een zeer sportieve meid die graag fit blijft. Zo gaat ze graag zwemmen en heeft zowel met gymnastiek als voetbal op hoog niveau gespeeld. Wegens een blessure liggen haar sportactiviteiten spijtig genoeg even stil. Tijdens haar uitwisseling wil ze nieuwe talen leren en de mooie plaatsen van België ontdekken. Ze hoopt te groeien als persoon en ze wil levenservaring opdoen. Na haar uitwisseling wil ze aan de universiteit bedrijfskunde gaan studeren.

Bekijk hier haar volledige dossier

Bekijk haar introductievideo
Cropped ilta

Ilta uit Finland

Geplaatst!

Ilta omschrijft zichzelf als een gelukkig persoon. Ze gaat graag naar school. Muziek maakt een groot deel van haar leven uit. Ze speelt ondertussen al 9 jaar cello en ze zingt in het schoolkoor. Ze is cheerleader en dit doet ze enorm graag. Geschiedenis is iets wat haar enorm intrigeert en ze vindt het dan ook leuk om naast school zich hier nog meer in te verdiepen. Ook schrijven doet ze graag in haar vrije tijd. Door haar vrienden wordt ze als een heel vriendelijke en een goede vriendin omschreven. Ze vinden haar hardwerkend, slim en grappig. Ilta spreekt graag af met vrienden. Ze vindt haar vriendengroep enorm belangrijk in haar leven. Tijdens de vakanties gaat zij op bezoek bij haar familie. Ze heeft vroeger toen ze klein was al 3 jaar in Nederland gewoond en is nu heel benieuwd hoe het is in België.

Bekijk hier haar volledige dossier

Cropped itsuki

Itsuki uit Japan

Geplaatst!

Itsuki is een meisje dat van fun en lachen houdt. Hoewel ze in het begin een beetje verlegen kan zijn, heeft ze toch graag mensen rond haar. Ze houdt er dan ook van om met haar vrienden te praten en leuke dingen te doen zoals bowlen, op café gaan en karaoke zingen. Haar vrienden omschrijven haar als een heel sociaal en vriendelijk persoon. Itsuki houdt van mooie wandelingen en observeert dan graag de omgeving. Aangezien ze van wereldgeschiedenis houdt, kijkt ze ernaar uit om mooie gebouwen en plaatsen te gaan bezoeken in België. Verder houdt ze ook van gezelschapsspelletjes spelen, bakken en activiteiten in clubverband. Tijdens haar uitwisseling wil ze haar communicatie skills verbeteren, een nieuwe taal en cultuur ontdekken en haar Engels verder verbeteren. Itsuki eet enorm graag en is zeer benieuwd naar onze frietjes en wil zeker leren hoe ze deze zelf kan klaarmaken.

Bekijk hier haar volledige dossier

Bekijk hier haar introductievideo
Cropped jeanne

Jeanne uit Wallonië

Geplaatst!

Jeanne is een goedlachse, sportieve meid. Ze is een harde werker, ook voor school. Haar enige probleem is haar stressgevoeligheid maar die sport ze zoveel mogelijk van zich af. Haar grote passie is dan ook basketbal waar ze enorm veel voldoening uithaalt. Ze speelt met haar team competitie op hoog niveau. Wanneer ze niet moet trainen voor de basket, trekt ze naar het bos om te lopen. Haar vriendin omschrijft haar als een heel volwassen, sociaal en humoristisch persoon. Jeanne kan heel goed luisteren en brengt graag tijd door met haar familie en vrienden. In het weekend gaat ze graag uit, shoppen en films kijken met haar vrienden. Verder gaat ze vaak babysitten. Ze is dol op kleine kinderen en wordt dan ook 'mama Jeanne' genoemd. Ze wil graag nieuwe mensen ontmoeten en een nieuwe cultuur leren kennen.

Bekijk hier haar volledige dossier

Cropped méline

Méline uit Wallonië

Geplaatst!

Méline is iemand die makkelijk nieuwe vrienden maakt. Ze werkt hard voor school omdat ze graag goede punten haalt. Méline is zeer sportief. Ze houdt van zwemmen, tennissen, lopen en een wandeling maken. Ze is ook actief in een jeugdbeweging voor meisjes. Haar vrienden omschrijven haar als een nauwkeurige en harde werker maar als ze iets moet doen wat ze niet wil dan zal ze dit ook niet grondig uitvoeren. Ze gaat graag uit met haar vrienden. Ze houdt ook van dieren, lezen, koken, films kijken en ze speelt al zeven jaar piano. Haar gezin en grote familie zijn heel belangrijk voor haar en ze draagt dan ook graag haar steentje bij in het huishouden. Ze wil de cultuur in Vlaanderen beter leren kennen, veel nieuwe mensen ontmoeten en haar Nederlands verbeteren. Dit vindt ze belangrijk om in de toekomst een job te zoeken. Later wil ze nog meer gaan reizen en nieuwe culturen ontdekken.

Bekijk hier haar volledige dossier

Cropped paolo

Paolo uit Venezuela

Geplaatst!

Paolo is een Venezolaan met Italiaanse roots. Hij leeft samen met zijn ouders, twee broers en twee honden. Zijn grootouders zijn geboren in Italië en hij is al verschillende keren in Italië zijn familie gaan bezoeken. Hij is al in een aantal Europese landen, in de USA en in Colombia geweest. Zijn lievelingsvakken op school zijn wiskunde en sport. Hij speelt al voetbal sinds zijn vijfde en hij hoopt in België te kunnen blijven voetballen. Op school doet hij mee in de musicalgroep en hij speelt drums. Elke dag na school heeft hij voetbaltraining. Op zaterdag spreekt hij af met zijn vrienden en 's avonds gaat hij graag uit. Op zondag blijft hij thuis bij zijn familie om samen gezellig te eten en huiswerk te maken. In zijn resterende vrije tijd gamet hij (FIFA en F1). Paolo omschrijft zichzelf als een sociaal persoon die gemakkelijk vrienden maakt. Hij zegt van zichzelf dat hij altijd blij en opgewekt is.

Bekijk hier zijn volledige dossier

Cropped patricia

Patricia uit Mexico

Geplaatst!

Patricia omschrijft zichzelf als heel actief en aardig. Ze lacht bijna altijd en heeft al wel eens last van een babbelvirus. Ze vertrouwt mensen zeer snel. Haar omgeving vergelijkt haar met een tornado van energie. Ze geeft toe dat ze inderdaad soms (of beter altijd) een beetje zot kan doen, maar ze kan ook heel serieus zijn als dat nodig is. Haar vrienden omschrijven haar als heel verantwoordelijk en volwassen. Ze wil altijd anderen helpen. Ze is een bezige bij en gaat graag uit en op stap. Ze is graag bij haar vrienden en geeft heel veel om hen. Ze is heel sportief: ze houdt van dansen en ze doet aan karate sinds haar vierde. Ze hoopt dat ze dit kan blijven verder doen tijdens haar uitwisseling.

Bekijk hier haar volledige dossier

Cropped zurima

Zurima uit Venezuela

Geplaatst!

Zurima omschrijft zichzelf als een vriendelijk, geduldig en positief persoon. Ze is open-minded en altijd nieuwsgierig om nieuwe dingen te ontdekken. Haar vrienden weten dat ze haar altijd kunnen vertrouwen en dat ze altijd zal klaarstaan voor hen. Ze brengt ook graag tijd met haar vrienden en familie door. Zurima houdt ervan om zich te kunnen ontspannen met en uit te drukken in haar hobby's. Deze uitlaatklep vindt ze in tekenen, fotografie, fietsen, bakken en skaten. Ze vindt het fijn om haar talenten te kunnen inzetten in haar omgeving. Tijdens haar uitwisseling wil ze groeien zowel als persoon als in haar onafhankelijkheid. Ze houdt enorm van filmpjes maken en na haar uitwisseling wil ze dan ook cinematografie gaan studeren aan de universiteit.

Bekijk hier haar volledige dossier

Cropped mariana

Mariana uit Mexico

Geplaatst!

Mariana is een sociale meid die ervan houdt om nieuwe dingen te ontdekken. Ze wordt graag omringd door de mensen die ze lief heeft. Deze meid is een echte dierenliefhebber. Ze is dan ook het gelukkigst wanneer ze na school thuis komt bij haar hond waarmee ze elke dag de natuur intrekt. Ze geniet enorm van de natuur en komt er helemaal tot rust. Haar vrienden omschrijven haar als een respectvolle, vriendelijke en betrouwbare vriendin die goed kan luisteren. Mariana heeft steeds een positieve ingesteldheid waardoor ze altijd op zoek gaat naar de positieve kanten in alle situaties. Ze heeft grote verwachtingen van haar uitwisseling. Haar waarden ontdekken, haar kennis verbeteren en als een zelfstandiger persoon haar uitwisseling voltooien zijn enkele van haar doelen. Later wil ze graag chirurg of dokter worden maar eerst wil ze nog veel reizen en zich als vrijwilliger inzetten voor verschillende organisaties.

Bekijk hier haar volledige dossier