Wie?

Elk jaar komen verschillende internationale studenten naar Vlaanderen. Ze komen van over de hele wereld naar hier om het land van ‘Belgian waffles and chocolate’ te ontdekken. De YFU studenten zijn jongeren tussen 15 en 18 jaar, die gemotiveerd zijn om hun wereldbeeld te verbreden door zichzelf in een andere cultuur onder te dompelen. Door deel uit te maken van een nieuw gezin, hopen ze een beter beeld te verkrijgen van een andere cultuur. Ze wensen in hun gastland levenslange relaties op te bouwen met hun nieuwe vrienden en (gast)familie.

De studenten komen midden augustus aan en verblijven in Vlaanderen gedurende 3 maanden tot een volledig schooljaar. De jongeren gaan, net zoals hun Vlaamse leeftijdsgenoten, naar de middelbare school in de buurt van hun gastgezin. Sommige deelnemers spreken al een mondje Nederlands voor ze hier toekomen, voornamelijk Waalse studenten, maar de meesten beginnen pas na hun aankomst de taal te leren. We vragen wel dat alle studenten minstens over een basiskennis Engels beschikken, zodat de eerste communicatie in het Engels kan gebeuren.

Wide 3075 france 2018 stud happybighug  2

Profielen studenten 2021 winter

 De zoektocht naar gastgezinnen voor onze winterstudenten is van start gegaan. Hun profielen vindt u hier terug. 

Cropped familia 1

Angela uit Argentinië

winter jaar

Angie is avontuurlijk, slim en sociaal. Haar vrienden vinden haar grappig en doelgericht. Ze houdt van bakken, dansen en reizen omdat ze er blij van wordt en er zelfvertrouwen door krijgt. Ze is gek op dieren en wil als ze nog wat ouder is vrijwilligerswerk gaan doen. Het strand speelt een grote rol in haar sociale leven. Ze wil haar handbalvaardigheden verbeteren, al staat ze ook open voor nieuwe hobby's die ze met haar gastgezin kan delen. Het leren van een nieuwe taal staat hoog op haar agenda tijdens haar uitwisseling. Dat zal zeker van pas komen als ze met haar moeder door Europa gaat reizen en internationale relaties gaat studeren zodra ze klaar is met school. 

Lees hier haar volledig profiel!

Bekijk hier Angela's video