Wie?

Elk jaar komen verschillende internationale studenten naar Vlaanderen. Ze komen van over de hele wereld naar hier om het land van ‘Belgian waffles and chocolate’ te ontdekken. De YFU studenten zijn jongeren tussen 15 en 18 jaar, die gemotiveerd zijn om hun wereldbeeld te verbreden door zichzelf in een andere cultuur onder te dompelen. Door deel uit te maken van een nieuw gezin, hopen ze een beter beeld te verkrijgen van een andere cultuur. Ze wensen in hun gastland levenslange relaties op te bouwen met hun nieuwe vrienden en (gast)familie.

De studenten komen midden augustus aan en verblijven in Vlaanderen gedurende 3 maanden tot een volledig schooljaar. De jongeren gaan, net zoals hun Vlaamse leeftijdsgenoten, naar de middelbare school in de buurt van hun gastgezin. Sommige deelnemers spreken al een mondje Nederlands voor ze hier toekomen, voornamelijk Waalse studenten, maar de meesten beginnen pas na hun aankomst de taal te leren. We vragen wel dat alle studenten minstens over een basiskennis Engels beschikken, zodat de eerste communicatie in het Engels kan gebeuren.

Wide 3075 france 2018 stud happybighug  2

Profielen studenten 2020

Momenteel zijn wij op zoek naar een gastgezin voor Wesley uit de VS. Hij komt waarschijnlijk aan in oktober 2020. 

Ook starten wij binnenkort met onze zoektocht naar gastgezinnen voor 2021. Zowel voor studenten die zullen toekomen in januari als voor studenten die toekomen in de zomer van 2021. 

Cropped capture

Wesley uit de VS

Deze zestienjarige Amerikaan uit een kleine stad in de staat Mississippi is fan van voetbal, zowel om te spelen als om te kijken. Zijn favoriete team is Manchester City en Kevin De Bruyne is zijn lievelingsspeler. Hij droomt van een carrière als modeontwerper en vindt kleding een ideale manier om zijn persoonlijkheid te uiten. Zijn leraren vinden hem extravert en behulpzaam en zijn vrienden waarderen dat ze altijd op zijn steun kunnen rekenen.

Bekijk hier zijn introductievideo