Wie?

Elk jaar komen verschillende internationale studenten naar Vlaanderen. Ze komen van over de hele wereld naar hier om het land van ‘Belgian waffles and chocolate’ te ontdekken. De YFU studenten zijn jongeren tussen 15 en 18 jaar, die gemotiveerd zijn om hun wereldbeeld te verbreden door zichzelf in een andere cultuur onder te dompelen. Door deel uit te maken van een nieuw gezin, hopen ze een beter beeld te verkrijgen van een andere cultuur. Ze wensen in hun gastland levenslange relaties op te bouwen met hun nieuwe vrienden en (gast)familie.


De studenten komen midden augustus aan en verblijven in Vlaanderen gedurende 3 maanden tot een volledig schooljaar. De jongeren gaan, net zoals hun Vlaamse leeftijdsgenoten, naar de middelbare school in de buurt van hun gastgezin. Sommige deelnemers spreken al een mondje Nederlands voor ze hier toekomen, voornamelijk Waalse studenten, maar de meesten beginnen pas na hun aankomst de taal te leren. We vragen wel dat alle studenten minstens over een basiskennis Engels beschikken, zodat de eerste communicatie in het Engels kan gebeuren.

Profielen studenten 2018

Onze studenten zijn op zoek naar enthousiaste en lieftallige gastgezinnen. Voel jij je aangesproken? Contacteer ons dan zeker!

Opmerking:

De korte profielen worden door het kantoor samengesteld op basis
van de gegevens in hun dossier. Studenten
vullen deze maanden van tevoren in en gezien hun jonge leeftijd dienen we in het achterhoofd te houden dat niet iedereen even sterk is in het zichzelf accuraat omschrijven. Uiteraard willen ze

vooral hun positieve kenmerken in de verf zetten.

Meestal komen ze zichzelf pas echt tegen tijdens de uitwisseling;
een hobby kan na enkele maanden veranderen, een student kan zich
in een vreemd land anders gedragen dan in zijn thuisomgeving, enz. Hier dient best rekening mee gehouden te worden. 

Deel