Wie?

Elk jaar komen verschillende internationale studenten naar Vlaanderen. Ze komen van over de hele wereld naar hier om het land van ‘Belgian waffles and chocolate’ te ontdekken. De YFU studenten zijn jongeren tussen 15 en 18 jaar, die gemotiveerd zijn om hun wereldbeeld te verbreden door zichzelf in een andere cultuur onder te dompelen. Door deel uit te maken van een nieuw gezin, hopen ze een beter beeld te verkrijgen van een andere cultuur. Ze wensen in hun gastland levenslange relaties op te bouwen met hun nieuwe vrienden en (gast)familie.

De studenten komen midden augustus aan en verblijven in Vlaanderen gedurende 3 maanden tot een volledig schooljaar. De jongeren gaan, net zoals hun Vlaamse leeftijdsgenoten, naar de middelbare school in de buurt van hun gastgezin. Sommige deelnemers spreken al een mondje Nederlands voor ze hier toekomen, voornamelijk Waalse studenten, maar de meesten beginnen pas na hun aankomst de taal te leren. We vragen wel dat alle studenten minstens over een basiskennis Engels beschikken, zodat de eerste communicatie in het Engels kan gebeuren.

Wide 3075 france 2018 stud happybighug  2

Profielen studenten 2020

Vanaf begin maart zullen de eerste profielen van de zomerstudenten van 2020 hier te vinden zijn. 

Cropped yana

Yana uit Bulgarije

Yana is een veelzijdig persoon die houdt van spannende avonturen en opzoek gaat naar levensveranderende ervaringen. Ze is nieuwsgierig, streeft ernaar om de wereld te zien en bij te leren. Haar vrienden zouden haar omschrijven als een meisje vol energie dat nooit opgeeft. Verder vermijdt ze conflicten en streeft ze ernaar om altijd haar best te doen. Haar beste vrienden houden van haar omdat ze humor heeft. Ze kan erg verlegen zijn in het begin, maar ze heeft enkel een beetje tijd nodig om open te bloeien. Daarnaast heeft ze ook een liefde voor dieren. Of het nu een kat, hond of tarantulas; ze houdt van alle dieren. Yana studeert Advertising Graphics aan een kunstacademie. Later zou ze graag Interieur & Design studeren in Italië.


Lees haar volledige dossier hier

Bekijk haar introductievideo
Cropped rocio profielfoto

Rocio uit Argentinië

Rocio is een zeer actief, emotioneel en vriendelijk persoon. Waar ze ook heen gaat, ze probeert altijd nieuwe vrienden te maken. Rocio is een beetje verlegen, maar als het over onderwerpen gaat die ze leuk vindt, is ze zeer spraakzaam en gepassioneerd. Een harde werker die altijd alles op de beste en correcte manier wil doen. Rocio is competitief maar verliest ze een keer, gaat ze dit altijd kunnen accepteren. Verder kijkt ze graag naar superheldenfilms met haar vader in het weekend. Haar grootste passie is dansen; ze volgt al jaren urban dance. Later wenst ze samen met haar vader te werken. 

Lees haar volledige profiel hier

Bekijk haar introductievideo
Cropped constantin foto

Constantin uit Moldavië

Constantin is een actieve jongen, hij houdt van sporten. Een van zijn favoriete bezigheden is basketbal, hij speelt dit met zijn vrienden. Maar zijn mooiste momenten vind hij samen koken met zijn familie. Wandelen,luisteren naar muziek en naar de bioscoop gaan, doet hij ook ontzettend graag. Zijn favoriete genre is komedie. Zijn vrienden beschrijven hem als een slimme, nieuwsgierige jongen en een echte vriend. De twee waarden hij en zijn familie heel belangrijk vinden zijn vertrouwen en oprechtheid. Deze twee waarden helpen hem om een sterke relatie te creëren. Hij droomt ervan om later zijn eigen restaurant te openen.

Lees hier zijn volledige profiel

Bekijk zijn introductievideo
Cropped manasanan photo

Manasanan uit Thailand

Manasanan beschrijft zichzelf als een vastberaden, oprecht, eerlijk en verlegen meisje. Ze houdt ervan om haar eigen kamer schoon te houden,haar ouders te helpen met koken en afwassen. Haar favoriete muziek genre is popmuziek en ze is gek op artiesten zoals Shawn Mendes en Ruel. Haar lievelingsbands zijn The 1975 en LANY. In stresssituaties helpt muziek haar om te ontspannen. Reizen doet ze graag omdat ze op deze manier de kans krijgt om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe culturen te ontdekken. Bij speciale gelegenheden gaat ze met haar familie naar de tempel. Een van haar grootste dromen is stewardess worden.

Lees hier haar volledige profiel!

Bekijk haar introductievideo
Cropped gerardo photo

Gerardo uit Mexico

Gerardo omschrijft zichzelf als een analytisch persoon die altijd nadenkt over de mogelijke uitkomsten van zijn acties. Daarnaast is hij gevoelig en luistert graag naar anderen. Hij is erg direct in zijn communicatie en let daarbij op dat hij niemand kwetst. Hij is grappig en een goed gesprek met hem voeren is altijd mogelijk. Hij is gericht op feiten en is niet iemand die zich makkelijk door anderen laat beïnvloeden. In het weekend verkiezen hij en zijn familie om uit eten te gaan of naar de bioscoop te gaan. Daarnaast gaat hij graag uit met zijn vrienden en houdt hij van plezier maken. Zijn doelstelling is om later zijn eigen bedrijf op te richten.

Lees zijn volledige profiel hier! 

Bekijk zijn introductievideo
Cropped teetad photo

Teetad uit Thailand

Een vastberaden jonge is Teetad. Hij is zeer behulpzaam en kan zich aan elke situatie aanpassen. Zijn vrienden zien hem als een talentvolle, vriendelijke persoon die graag voor anderen zorgt. Teetad luistert graag naar artiesten zoals Arctic Monkeys, Elton John en The Beatles. Muziek interesseert hem, omdat hij er veel plezier aan beleeft. Daarnaast interesseert wiskunde hem zeer omdat het erg nuttig kan zijn in zijn latere carrière. Hij houdt van sociale media enkan genieten van activiteiten met zijn vrienden en familie, zoals het bezoeken van bezienswaardigheden en het spelen van spelletjes. Later zou hij graag in het buitenland willen studeren.

Bekijk hier zijn volledige profiel! 

Bekijk zijn introductievideo
Cropped josefina photo

Josefina uit Chili

Josefina is respectvol en aanvaardt anderen zoals ze zijn. Ze is niet bang om haar mening te delen met anderen en durft voor zichzelf op te komen. Ze is makkelijk in de omgang en houdt ervan om zich creatief te uiten. Ze heeft het soms moeilijk om uit haar comfortzone te komen, maar daar werkt ze aan. Josefina heeft een passie voor muziek en zingt graag. In haar vrije tijd leest ze boeken over mode, ontwerpt en tekent ze.  Daarnaast traint ze voor triatlons omdat ze graag haar persoonlijke grenzen aftast.  Later wil ze graag mode studeren in het buitenland.

Lees haar volledige profiel hier! 

Bekijk haar introductievideo
Cropped img 6525

Misaki uit Japan

Misaki is een positieve en vrolijke meid. Overeenkomen met iedereen is geen probleem voor haar. Haar vrienden omschrijven haar als een harde werker met een zachte en vriendelijke persoonlijkheid. Ze lacht graag en is zo goed als altijd goedgezind. Ze is omringd door een grote vriendengroep. Door haar positieve ingesteldheid kan ze grote problemen makkelijk overwinnen. Ze is erg attent. Als ze mensen ziet die hulp nodig hebben of in de problemen zitten, vindt ze het normaal om te helpen. Wiskunde doet ze erg graag en ze amuseert zich met wiskundige probleemstellingen. Verder speelt ze ook graag piano en volleybal.

Bekijk hier haar volledige profiel