Getuigenissen
Lees hier de verhalen van gastgezinnen en -studenten van de voorbije jaren

Jullie overwegen een buitengewoon avontuur aan te gaan door gastgezin te worden voor een buitenlandse uitwisselingsstudent in het hart van Vlaanderen. Dit is niet alleen een unieke kans om deel uit te maken van een verrijkende culturele uitwisseling, maar ook een buitengewone gelegenheid om de warmte en gastvrijheid van de Vlaamse cultuur te delen.

Het gastgezin zijn voor een uitwisselingsstudent is veel meer dan het bieden van onderdak; het is het creëren van een thuis weg van huis, het delen van tradities en het ontdekken van nieuwe perspectieven. Door deze ervaring kunnen gezinnen niet alleen waardevolle levenslange banden smeden, maar ook bijdragen aan de groei en ontwikkeling van een jonge persoon die de wereld wil verkennen.

Maar laten we niet alleen op onze woorden vertrouwen. Hier zijn enkele hartverwarmende getuigenissen van zowel gastgezinnen als uitwisselingsstudenten die hun tijd in Vlaanderen hebben doorgebracht:

Haal de wereld in huis!

Danny en Leen hebben met trots hun huis en hart opengesteld voor uitwisselingsstudenten van Youth For Understanding. Ontdek zelf hoe gastouderschap niet alleen hun wereld heeft verrijkt, maar ook persoonlijke banden heeft gesmeed met andere culturen. Wil jij ook een verschil maken in het leven van een tiener uit het buitenland? Word een gastgezin en verwelkom een nieuw lid in jouw familie! Bij YFU Vlaanderen bieden we jaarlijks zo'n veertigtal tieners tussen 15 en 18 jaar de kans om een semester of een heel schooljaar in België door te brengen.

Gastmoeder zijn

Enkele bedenkingen van een ervaringsdeskundige

Liisika in Vlaanderen

Column van een Estse student in Vlaanderen. Ervaar mee met haar doorheen haar hele uitwisselingsjaar van september tot juli.

Een interview met Bernadita in Vlaanderen

"Het is anders hier dan in Argentinië . Mijn klasgenoten plannen veel meer op voorhand." Een geweldig gesprek met Bernadita. We deden het interview na 5 maanden in ons land. Het interview was in het Engels - maar Bernadita begrijpt bijna alles in onze taal. Om het te spreken voor een interview, daarvoor ging het niet vlot genoeg.Bernadita is in Januari aangekomen en blijft maar voor een semester.

De ervaring van Jacaré in Vlaanderen

Lees de ervaring van Jacaré uit Australië: "Zelf frieten maken was één van de eerste dingen die mijn gastpapa mij geleerd heeft"

Meer weten?