Getuigenissen
Lees hier de verhalen van gastgezinnen en -studenten van de voorbije jaren

Beste geïnteresseerde gezin,

Overweeg je een uitzonderlijk avontuur door een buitenlandse uitwisselingsstudent in het hart van Vlaanderen te verwelkomen? Dit is niet alleen een unieke kans om deel te nemen aan een verrijkende culturele uitwisseling, maar ook een buitengewone gelegenheid om de warmte en gastvrijheid van de Vlaamse cultuur te ervaren en te delen.

Het zijn van een gastgezin voor een uitwisselingsstudent gaat veel verder dan alleen het bieden van onderdak; het gaat om het creëren van een thuis weg van huis, het delen van tradities en het verkennen van nieuwe perspectieven. Door deze ervaring kun je als gezin niet alleen waardevolle en blijvende banden smeden, maar ook bijdragen aan de groei en ontwikkeling van een jong persoon die de wereld wil ontdekken. Bovendien biedt het een kans om jezelf en je gezin beter te leren kennen en je gezin vanuit een ander perspectief te bekijken.

Maar laten we niet alleen op onze woorden vertrouwen... Hieronder vind je hartverwarmende getuigenissen van zowel gastgezinnen als uitwisselingsstudenten die hun tijd in Vlaanderen hebben doorgebracht.

Ben je niet zo'n lezer? Onze podcast biedt een optie om onderweg te luisteren.

Wil je de meest recente verhalen rechtstreeks in je inbox ontvangen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief over de gastgezinnenzoektocht.

De YFU Vlaanderen podcast

Getuigenissen van gastgezinnen

Haal de wereld in huis!

Danny en Leen hebben met trots hun huis en hart opengesteld voor uitwisselingsstudenten van Youth For Understanding. Ontdek zelf hoe gastouderschap niet alleen hun wereld heeft verrijkt, maar ook persoonlijke banden heeft gesmeed met andere culturen. Wil jij ook een verschil maken in het leven van een tiener uit het buitenland? Word een gastgezin en verwelkom een nieuw lid in jouw familie! Bij YFU Vlaanderen bieden we jaarlijks zo'n veertigtal tieners tussen 15 en 18 jaar de kans om een semester of een heel schooljaar in België door te brengen.

Gastmoeder zijn

Enkele bedenkingen van een ervaringsdeskundige

Liisika in Vlaanderen

Column van een Estse student in Vlaanderen. Ervaar mee met haar doorheen haar hele uitwisselingsjaar van september tot juli.

Een interview met Bernadita in Vlaanderen

"Het is anders hier dan in Argentinië . Mijn klasgenoten plannen veel meer op voorhand." Een geweldig gesprek met Bernadita. We deden het interview na 5 maanden in ons land. Het interview was in het Engels - maar Bernadita begrijpt bijna alles in onze taal. Om het te spreken voor een interview, daarvoor ging het niet vlot genoeg.Bernadita is in Januari aangekomen en blijft maar voor een semester.

De ervaring van Jacaré in Vlaanderen

Lees de ervaring van Jacaré uit Australië: "Zelf frieten maken was één van de eerste dingen die mijn gastpapa mij geleerd heeft"

Meer weten?