Gastmama - Liesbeth
Een hartverwarmend Verhaal van Onze Ervaring als gastgezin

Ons verhaal als gastgezin startte in 2018 en we hebben ondertussen 7 studenten opgevangen uit diverse landen.

Wanneer we aan het avontuur begonnen, want dat is het toch wel, waren onze eigen kinderen 9 en 11. Het verwelkomen van studenten uit diverse landen is voor hen ook een ervaring geweest die ze nooit meer zullen vergeten en ze hebben hierdoor nu connecties in Europa en Amerika (Zuid en Noord) voor het leven.

Onze ‘reis’ startte in Chili, ging vandaaruit naar Finland om met een tussenstop in Wallonië naar het zuiden van Italië te trekken. Daarna weer helemaal terug naar het zuiden van Amerika (Uruguay) om te eindigen in Noord-Amerika (Colorado).

We hebben doorheen de jaren van vele culturen, gewoontes en gerechten kunnen proeven vanuit onze eigen woning.


Volgende gerechtjes hebben de studenten voor ons klaargemaakt: Completos (Chili), Korvapuusti en Pulla(Finland), pizza’s (Italië), Empanadas (Uruguay).

Iedere student heeft ook wel een typische uitspraak, beweging, liedje of kenmerk achtergelaten waarmee we toch telkens worden teruggebracht naar de tijd dat hij of zij bij ons was.


Ook bepaalde apps zijn ineens populair : De lijn, NMBS en Google translate worden hier geregeld gebruikt.

De grote vraag die je aan de start van het jaar toch wel bezighoudt is: ‘Gaat er een klik zijn of niet?’


Je beleeft zeker heel mooie momenten maar het is niet altijd even gemakkelijk en het brengt zeker ook de nodige uitdagingen met zich mee.Je gaat stilstaan over de ongeschreven gewoontes en waarden binnen je eigen gezin.Ons geluk is een heel lieve en toffe gezinscounselor te hebben waar we altijd terechtkunnen met onze vragen en zij helpt dan met het zoeken naar oplossingen.

We hebben alle studenten met plezier in ons gezin opgenomen en blijven voor altijd een zoon, dochter, broer en zus.