Dompel jezelf onder in de rijke Koreaanse cultuur!
October 17, 2023 09:48

Beleef een unieke Koreaanse ervaring door verblijf in een gastgezin in de zomer of een schoolprogramma.

Leef bij Koreanen thuis!

In Korea staan huizen, meestal appartementen, bekend om hun gezellige omvang en het beperkte aantal kamers. Dit betekent dat studenten vaak een kamer delen met een broer of zus van hetzelfde geslacht, wat langdurige banden schept.

Traditionele Koreaanse huizen hebben geen westerse bedden. In feite kunnen sommige studenten zichzelf vinden slapend op een verwarmde vloer met een dun slaapmatje dat bekendstaat als "On-dol." Het is een authentieke culturele ervaring die je onderdompelt in Koreaanse tradities.

Respect en beleefdheid worden zeer gewaardeerd in de Koreaanse cultuur, geworteld in de leer van het confucianisme. Deelnemers worden aangemoedigd om hun ouders zowel 's ochtends als 's avonds te begroeten, net zoals elk ander familielid zou doen.

We raden elke deelnemer sterk aan om deel te nemen aan een particuliere academie of avondschool activiteit. Het is een kans om nieuwe vaardigheden en ervaringen op te doen en je onder te dompelen in de Koreaanse cultuur. Koreaanse ouders, broers en/of zussen en medeleerlingen van school zijn immers ook vaak bezig tot in de late uren.

We moedigen deelnemers daarom aan om hun interesses buiten school na te streven. Of het nu gaat om het leren van K-pop dans, Taekwondo of muziekinstrumenten, je hebt de mogelijkheid om je passies te verkennen bij een particuliere academie. De kosten van deze particuliere academies kunnen variëren, maar het maandelijkse gemiddelde ligt rond de USD 100-110, iets waar je rekening mee moet houden bij inschrijving. YFU Korea beveelt dit met enthousiasme aangezien dit ingeworteld zit in de lokale cultuur.

Ontdek de unieke kenmerken van de Koreaanse schoolervaring!

In Korea koestert men een traditie van verplichte schooluniformen, waarbij middelbare scholieren minstens twee keer per jaar hun uniform moeten aanschaffen, meestal in de lente en de herfst. Omarm deze culturele norm en ontdek jouw persoonlijke stijl terwijl je waardevolle connecties opbouwt met jouw medeleerlingen.

Leerlingen in de middelbare school zijn doorgaans elke dag en weekend druk bezig met school of andere buitenschoolse activiteiten. Zeker de laatstejaars hebben een enorm drukke agenda en weinig tijd om te socializen met jou als buitenlandse medestudent, daarom plaatsen YFU en Koreaanse middelbare scholen internationale studenten doorgaans in het 1e of 2e leerjaar, eerder dan het 3e leerjaar (laatste jaar).

Koreaanse middelbare scholen zijn vaak terughoudend om oudere studenten te ontvangen in vergelijking met hun Koreaanse leeftijdsgenoten. Daarom hanteert YFU Korea strenge leeftijdsvereisten. Ben je benieuwd of je voldoet aan de leeftijds- en programmavoorwaarden? Vul eenvoudig ons voorinschrijvingsformulier in, en wij zullen jouw geschiktheid verifiëren.

Aangezien er een grote culturele vraag is voor studiemomenten, bijscholing en naschoolse activiteiten bieden veel Koreaanse middelbare scholen diverse clubactiviteiten, waardoor je de kans krijgt om je passies en interesses te verkennen. Studenten besteden vaak veel tijd, soms zelfs tot 22:00 uur, aan uitgebreide studies en naschoolse activiteiten. Vele leerlingen nemen deel aan avondscholen ("Yaja") of privé-academies buiten hun thuisomgeving.

In bepaalde gevallen hebben internationale studenten in het middelbare school programma de mogelijkheid om deel te nemen aan de avondschool van de Koreaanse middelbare school, die bekend staat als "Yaja." Het is echter belangrijk op te merken dat studenten die voor deze optie kiezen, verplicht zijn deel te nemen aan het optionele avondmaaltijd van de school direct na de lessen.

Onze programma’s zijn ontworpen om het meeste te halen uit jouw Koreaanse ervaring. Bekijk hieronder wat de mogelijkheden zijn voor deelname …

Verblijf in een gastgezin van eind juni 2024 tot eind juli 2024

Wat zal je meemaken?

Na aankomst zal je samen met de andere ingeschreven studenten deelnemen aan een culturele trip in Korea. Je verblijft dus eerst één nacht in een hotel om de dag nadien daaraan te beginnen.

Deze tour van een week biedt tal van geweldige mogelijkheden om de Koreaanse kusten, cultureel erfgoed, populaire plekken en excursies in drie verschillende gebieden te ervaren, zoals Kangwha Island, Seoul en Everland Resort in Yongin City (Caribbean Bay als een waterpark en Everland als een pretpark). Studenten zullen door YFU Korea voor vertrek een virtuele oriëntatie krijgen om de gedetailleerde schema's minstens een week voor aankomst te delen.

Alle kosten voor toegang, entreegelden, huurauto of bus en noodzakelijke transportkosten zijn inbegrepen in het programma. Lunch en avondmaal zal je wel zelf moeten betalen met het zakgeld dat je voorziet.

Belangrijke voorwaarde: deze Welkomst Culturele Tour vereist een totaal minimum aantal van vijftien (15) deelnemers. Als het totale aantal studenten van verschillende partnerorganisaties minder is dan 15, moet YFU Korea als de hoofduitvoerder het programma aanpassen qua duur of de accommodatie wijzigen. Daarover zouden we meer moeten weten van YFU Korea in maart 2024.

Na deze culturele toer van een week reis je door naar je gastgezin waar de Koreaanse cultuur zal ervaren.

Over het algemeen begint de zomervakantie op Koreaanse middelbare scholen tussen eind juli en half augustus, maar de eerste en tweede week van juli zijn erg druk op Koreaanse scholen vanwege de eindexamens en evaluaties. Dit programma biedt dus geen schoolopleiding. YFU Korea probeert in samenwerking met jouw gastgezin en lokale scholen wel een schoolbezoek van minstens één week te voorzien tijdens jouw verblijf.

Basis voorwaarden voor deelname:

Je bent tussen 15-17 jaar oud.

Je dient als basiskennis Koreaans te hebben en/of gevorderd Engels. Meer specifiek gaat de basiskennis Koreaans over begroetingen, bedankjes/excuses en het Koreaanse alfabet.

Andere programma voorwaarden worden nagekeken bij voorinschrijving.

Inschrijven voor 1 februari is van belang om op tijd te zijn met het invullen van het dossier!

Welke begeleiding wordt voorzien?

Oriëntatie na aankomst inclusief korte taalles en afscheid oriëntatie voor terugkeer

Begeleiding (bijvoorbeeld begeleiding op de luchthaven bij aankomst en tijdens de culturele trip), counseling (contactpersoon tijdens verblijf) of assistentie door kantoormedewerkers indien nodig.

Wat is niet inbegrepen?

Eigen zakgeld voor tijdens je verblijf. Inschatting van 250 USD.
Gastgezin voorziet kosten en inwoon, school lunch tijdens de schooldagen wordt voorzien door YFU Korea.

Visumkosten, verzekering, inentingen, ... meer informatie in onze prijzenbijlage.

Vraag onze brochure en prijzenbijlage hier aan.

Trimester naar school in Korea

Wat zal je meemaken?

Van begin september tot eind november 2024 zal je verblijven in een lokaal gastgezin en het echte Koreaanse leven ervaren. In Korea zijn huizen doorgaans compact, vooral in de vorm van appartementen, met een beperkt aantal kamers. Het is heel goed mogelijk dat je een kamer deelt met een broer of zus van hetzelfde geslacht. In traditionele Koreaanse huizen tref je vaak geen westerse bedden aan, maar slaapt men op een matras op de grond, bekend als "On-dol."

Verwacht een druk programma van jouw huisgenoten en bereid je voor om zelf mogelijkheden te verkennen voor naschoolse activiteiten. YFU Korea zorgt, samen met jouw gastgezin, voor toegang tot een openbare, particuliere of beroepsschool, waar je lessen kan volgen met lokale klasgenoten. In sommige gevallen biedt de school je zelfs de mogelijkheid om deel te nemen aan avondscholen ("Yaya") waar je na de reguliere schooldag verder kunt studeren.

Respect en beleefdheid jegens jouw gastouders, oudere generatie, en leerkrachten vormen de kern van de Koreaanse cultuur. Verwacht je eraan dat je actief Koreaans zal moeten leren spreken om vlot met jouw directe omgeving te kunnen communiceren.

Basisvoorwaarden voor deelname:

Je bent tussen 15-18 jaar oud en je bent nog niet afgestudeerd van de middelbare school bij vertrek.

Je dient voor vertrek al minstens 3 maanden taalvoorbereiding gedaan te hebben. Deze voorbereiding betreft het verwerven van kennis over de Koreaanse taal en cultuur. YFU Korea verwacht dat je jouw taalvaardigheid en de vergelijkbare duur van de genomen taallessen aan kan tonen.

Andere programma voorwaarden worden nagekeken bij voorinschrijving.

Voor dit programma geldt onze inschrijvingsdeadline van 1 maart om op tijd te zijn met het invullen van het dossier!

Welke begeleiding wordt voorzien?

Oriëntatie na aankomst en afscheid oriëntatie voor terugkeer

Taalbegeleiding tijdens de aankomst oriëntatie of in de eerste maand na aankomst.

Begeleiding (bijvoorbeeld begeleiding op de luchthaven bij aankomst en tijdens de culturele trip), counseling (contactpersoon tijdens verblijf) of assistentie door kantoormedewerkers indien nodig.

Wat is niet inbegrepen?

Verdere taalbegeleiding indien nodig.

Eigen zakgeld voor tijdens je verblijf. Inschatting van 230 USD per maand.
Gastgezin voorziet kosten en inwoon.

Schooluniform dat voor alle leerlingen vereist is; ongeveer 250 USD

Kosten voor schoolboeken, schoolexcursies of activiteiten: ongeveer 50 USD.

Naschoolse activiteit(en): 110 USD per maand. Dit wordt sterk aangeraden door YFU Korea gezien de culturele verwachting. Zie hierboven.
De maandelijkse kosten voor een avondmaaltijd op school indien men deelneemt aan de “Yaya” bedraagt ongeveer USD 70. Het is belangrijk te vermelden dat deze kosten niet worden gedekt door het gastgezin noch YFU.

Optionele trips die YFU Korea aanbiedt: Busan trip en Jeju island trip

Visumkosten, verzekering, inentingen, ... meer informatie in onze prijzenbijlage.
Vraag onze brochure en prijzenbijlage hier aan.

Deze ervaringen geven jou de mogelijkheid om de Koreaanse taal- en cultuurkennis in de praktijk te ervaren.

Kortom, maak je klaar voor een buitengewone ervaring en een warm welkom in Korea!
Bekijk ook onze pagina over Zuid-Korea
.